Casa Lobo

Stutteri Logo

Stutteriets historie - resultater med avl og opdræt af Dansk Varmblod


HOME
 

 

Stutteriets historie

Avlshopperne

Følårgangene 2005 - 2021

Salgsheste

Solgte heste: 2001-2021

Nyheder

Rideferie i Andalusien?

 

 

Link til flere oplysninger om hoppen ved at trykke på billedet.

 

 

 

 

Stutteri LOGO's avlsmål er et avle top-heste i dressur indenfor Dansk Varmblod.

Stutteri LOGO's avl baseres på de bedste internationale dressurlinier. Jeg avler kun på gennemavlede hoppestammer med præstationsblod.

Min egen baggrund for at avle heste er et helt liv med heste - både som rytter og avler. Siden 1996 har jeg været eksteriørdommer i Dansk Varmblod, og jeg deltager hvert år som dommer ved årets hoppekåringer og følskuer.

Stamhoppen i stutteriets ene hoppelinie er fra den kendte Lundgaard hoppestamme, nemlig ERDH-hoppen Galina Lundgaard. Denne hoppe vandt Anders Andersen vandrepokal ved Unghestechampionatet i Herning 1989 - som bedste kårede hoppe ved championatet det år.

Galina er blandt andet mor til Ravel Logo, som gik international S-dressur. Mine avlshopper Logo's Schalina, Logo's Delicia (nu solgt) er 3. og 5. generation efter denne gode stamhoppe. Det betyder, at Logo's Schalina i dag er den eneste hoppe i stutteriet ud af denne hoppestamme.

      

 Logo's Aliette med hoppeføllet Donjana (2006)

I 1998 supplerede jeg min avl med en anden meget succesrig hoppestamme, nemlig ved lån af sølvmedalje-hoppen Babette, som er helsøster til den kårede svenske topdressur-hingst Guinness. Resultatet af dette blev et føl, som senere blev stammor i stutteriets anden hoppelinie, nemlig hoppen LOGO´s Aliette. Denne hoppe avlede fantastisk velgående afkom. Aliette måtte aflives højdrægtig i foråret 2009, men i den fremtidige avl på stutteri Logo vil hendes afkom og deres afkom fortsætte linjen.

I 2009 blev min pragtfulde unghoppe, Logo's Donjana, indsat i avlen som afløser for sin dejlige mor. Denne hoppe er særdeles velgående og har et højt dressurindex, og hendes afkom har alle vist sig at arve sin mors gode gangarter. 

Jeg stillede store forventninger til avlen med Donjana, og det har hun levet op til, så hun vil være altid være at finde blandt stutteriets avlshopper. Donjana blev i 2018 elitehoppe i Dansk Varmblod, kun 12 år gammel.

Stutteriets yngre afløsere blev de 2 dejlige Furstenball-døtre efter henholdsvis Donjana og Donjanas helsøster Duchette. De er begge meget smukke hopper med herligt temperament. Den ældste er Logo's Facet, f. 2011, mens Logo's Fabienne er født i 2012.

Logo's Gaya, tildelt opdrættermedalje i sølv i 2018, er ikke indsat i avlen. Hun skal uddannes videre og måske senere have føl via embryotransfer.

Som yngste avlshoppe har vi i 2020 valgt at bedække den 3-årige Blue Hors Zack-hoppe, Logo's Zuzanna. Hun har ligesom Facet Donjana som mor.

Stutteriets ridemæssige successer omfatter blandt andet opdræt af

  • Grand prix heste, Ariston, som med Bent Jensen var med på det danske OL-hold i Barcelona og mest vindende hest i Dansk Rideforbund

  • Remis, som med Birthe Gudmundsen startede S-dressur 

  • Ravel LOGO, uddannet til S-dressur og solgt fra stutteriet i 2005. Internationalt placeret i "Lille tur" 

  • Logo's Ikaros, A-hest med placeringer på landsplan og flere gange distriktsmester for Young Riders

  • Succesrig deltagelse i championater og Unghestechampionat. Stutteri LOGO havde således heste kvalificeret til finalen i dressurchampionatet i både 2001 og 2002 (Ravel LOGO i 6-årsklassen og Dustin LOGO i 5-årsklassen og Logo's Shadow i semifinalen i 2006)

  • Logo's Gaya: Kvalificeret til 4-års championat 2019 med 8,96 og vinder af B-finalen ved Unghestechampionatet 2020

  • Flere føl er udtaget og solgt på DV's elitefølauktion - så flere resultater venter!

Logo's Ravel ved championatsfinalen 2001

På den avlsmæssige side har resultaterne været opdræt af talrige DH-hopper, 3 unghingste udtaget til Herning og utallige ærespræmieføl og flere eliteauktionsføl.

 

I 2018 blev det til en opdrættermedalje i sølv for hoppen Logo's Gaya, og hendes mor Logo's Donjana blev samtidig elitehoppe.

 

 

Logo's Ikaros

Stutteri Logo v.) Jette Fries
jettefries@gmail.com
Mobil 5013 3397
Webmaster: Jette Fries